Biskut Arab Cair Di Mulut
Sunday, 19 June 2016 - - 0 Comments
Bahan
Tepung gandum 200g
Gula Icing 100g
Minyak sapi yang telah dicairkan 100g
Susu tepung 3 sudu
Cara
1) Goreng tepung gandum dengan api kecil sehingga ringan
2) Ayak tepung, kemudian ayak gula icing
3) Kacau guna sudu gula icing dan minyak sapi sehingga sebati
4) masukkan tepung sedikit demi sedikit sambil gaul guna tangan sehingga peroi. Kemudian uli hingga boleh dibentuk
5) Panaskan oven 150 darjah celcius
6) Sapukan loyang dengan butter
7) Bulat2 kan doh dan tekan sedikit semasa susun di atas dulang (supaya tak bergolek)
8) Letakkan loyang di bahagian tengah oven
9) Bakar dengan menggunakan api bawah sahaja selama 20 minit
10) Keluarkan dari oven dan golekkan di atas susu tepung semasa biskut sedang panas
This entry was posted on 6/19/2016 10:16:00 pm
You can follow any responses to this entry through
the RSS 2.0 feed.
You can leave a response,
or trackback from your own site.
0 comments:
Post a Comment