Salam Perkenalan ^^


Wal Asr

Tambah Ilmu Lagi ^^

Eratkan Ukhuwah! ^_^

Like My Page ^^

Biskut Arab Cair Di Mulut

Sunday, 19 June 2016 - - 0 Comments

Bahan

Tepung gandum 200g

Gula Icing 100g

Minyak sapi yang telah dicairkan 100g

Susu tepung 3 sudu

Cara

1) Goreng tepung gandum dengan api kecil sehingga ringan

2) Ayak tepung, kemudian ayak gula icing

3) Kacau guna sudu gula icing dan minyak sapi sehingga sebati

4) masukkan tepung sedikit demi sedikit sambil gaul guna tangan sehingga peroi. Kemudian uli hingga boleh dibentuk

5) Panaskan oven 150 darjah celcius

6) Sapukan loyang dengan butter

7) Bulat2 kan doh dan tekan sedikit semasa susun di atas dulang (supaya tak bergolek)

8) Letakkan loyang di bahagian tengah oven

9) Bakar dengan menggunakan api bawah sahaja selama 20 minit

10) Keluarkan dari oven dan golekkan di atas susu tepung semasa biskut sedang panas

This entry was posted on 6/19/2016 10:16:00 pm You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 comments: